26-11-24

Van maatschappelijk werker naar paneelbouwer

Collega Tim besloot op 37-jarige leeftijd om zijn carrière een nieuwe wending te geven. Na 1,5 jaar als maatschappelijk werker te hebben gewerkt, volgt hij nu een BBL-traject bij eReM om zich om te scholen tot paneelbouwer. In dit interview deelt hij zijn bijzondere verhaal en zijn ervaring met de stap naar techniek. 

 

Pascal en Tim

Hallo Tim. Kun je ons iets meer vertellen over jezelf en je achtergrond?

“Zeker. Mijn naam is Tim van Rooijen én ik woon samen met mijn vrouw en twee honden in Dordrecht. Al op zeer jonge leeftijd had ik een bijzondere voorliefde voor techniek. Ik had indertijd echter twee voorliefdes: mens en maatschappij, en techniek. Door mijn havo-opleiding heb ik dan gekozen voor een carrière in de maatschappelijke sector, waar ik 15 jaar lang heb gewerkt als jongerenwerker. Dat werk heeft me altijd enorm aangesproken, maar op een gegeven moment voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.”

 

Je komt dus uit de maatschappelijke sector. Iets volledig anders dan elektrotechniek. Hoe ben je uiteindelijk in de techniek terechtgekomen?

“Techniek is altijd mijn 2de grote voorliefde geweest. In mijn vrije tijd ben ik bezig met 3D-printen en het maken van onderdelen voor robotjes en automaten. Ik ben altijd gefascineerd geweest door hoe dingen werken, en met 3D-printen kan ik mijn creativiteit en technische kennis combineren. Dat heeft me doen beseffen dat ik iets wilde doen wat dichter bij de techniek ligt.”

 

Hoe ben je bij eReM terechtgekomen?

“Ik heb gekozen voor een opleiding in de elektrotechniek én had met meerdere bedrijven een gesprek. Het gesprek met Merel, de HR-collega van eReM, voelde zeer aangenaam aan en de sfeer in het bedrijf sprak me direct aan. Ik heb ook bewust gekozen voor een ietwat kleiner en overzichtelijker bedrijf, omdat dit me het gevoel gaf dat ik hier echt iets kan betekenen.”

 

Jij volgt een BBL-traject. Dat wil dus zeggen dat je ook nog naar school gaat?

“Klopt. Eén dag per week volg ik les aan het Da Vinci college in Dordrecht. De andere vier dagen werk ik bij eReM. Dit traject duurt normaal zo’n twee tot drie jaar.”

 

Kun je iets vertellen over je werk en je dagelijks taken?

“Ik vind het fijn om planmatig te werken en inzicht te krijgen in het hele proces. Het mooie aan werken bij eReM is dat alles goed doordacht is. We werken volgens flowcharts en er is een duidelijk plan over hoe een paneel door het bedrijf beweegt, van sales tot paneelbouw. Daardoor voel ik me echt een onderdeel van een groter geheel. We werken ook met kostbare materialen waardoor de kwaliteitseisen erg hoog liggen. Het voelt aan alsof ik aan een Ferrari mag werken i.p.v. aan een Peugeot. Elke werkdag is ook anders, afhankelijk van de projecten die binnenkomen.” 

Hoe ziet een werkdag er meestal voor jou uit?

“Het werk gebeurt op projectbasis. Wanneer een project afgerond is, ga ik naar mijn leidinggevende voor een nieuwe opdracht. Albert Jan komt ook regelmatig langs om te kijken of alles goed verloopt, wat ik als heel ondersteunend ervaar. Daarnaast is er een tweewekelijkse evaluatie met Albert Jan, Gerard en Pascal. Dit helpt me goed op koers te blijven en eventuele vragen snel te kunnen bespreken.”

Zou je eReM aanraden als werkgever?

“Absoluut. Het is een fijn bedrijf met leuke collega’s en een prettige werksfeer. Daarnaast is het voor mij dichtbij huis en biedt het werk de perfecte balans tussen zelfstandigheid en het werken met hoogwaardige materialen. En als knutselaar en liefhebber van technisch lego kom ik hier helemaal aan mijn trekken! Het voelt als de ideale plek om mijn passie voor techniek te combineren met mijn eerdere ervaring in het helpen van mensen.”

“Het voelt echt alsof ik elke dag met Lego speel, maar dan op een veel grotere schaal.”

Met deze carrièreswitch laat Tim zien dat het nooit te laat is om een nieuwe weg in te slaan. Heb je ook interesse om aan de slag te gaan bij eReM? We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die onze passie voor techniek delen.

 

Ben jij ook geïnteresseerd in een job bij eReM? Ontdek er hier alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *